Declarația de la Bologna a fost semnată în anul 1999 de către statele care, în mod voluntar, au dorit să își stabilească un set de obiective și măsuri pentru compatibilizarea și comparabilitatea sistemelor lor de învățământ terțial. O data la 2 sau 3 ani, delegațiile oficiale ale statelor membre care cuprind miniștri, reprezentanți ai universităților și reprezentanți ai studenților, se reunesc pentru a evalua progresul realizat și a stabili noi obiective. Azi, Procesul Bologna cuprinde 48 de state care formează împreună ”Spațiul European al Învățământului Superior” (EHEA).
Pentru mai multe informații, puteți consulta site-ul oficial al Procesului Bologna http://www.ehea.info/
Comunicatele ministeriale se găsesc aici.
Bologna Follow-up Group (BFUG) este grupul care reunește reprezentanți ai statelor membre EHEA, experți care lucrează între cele două Conferințe Ministeriale pentru implementarea asumărilor ministeriale. Planul de lucru 2018-2020 poate fi citit aici.
România este membru al Procesului Bologna încă de la început. În prezent, din BFUG fac parte: Daniela-Cristina Ghițulică, Antonela Toma și Mihai Cezar Hâj.
Ultimul Raport Național de țară este aici.
Grupurile de lucru tematice ale BFUG sunt: Thematic Peer Group A on Qualifications Framework,Thematic Peer Group B on the Lisbon Recognition Convention și Thematic Peer Group C on Quality Assurance.