Daniela Alexe este expert în politici educaţionale fiind implicată în diverse proiecte derulate de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) în domeniul învățământului superior. Are ca arii de expertiză învăţământul superior, implementarea Procesului Bologna şi politici pentru echitate, acces și participare. Ea este în prezent doctorand în ştiinţe politice în cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative. Anterior, a fost preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România. Ca preşedinte, aceasta a fost responsabilă de strategia politică şi a coordonat activităţile privind politicile educaţionale şi organizaţionale ale structurii. Ca reprezentant al studenţilor, aceasta a fost implicate în diferite structuri instituţionale în domeniul învăţământului superior (finanţarea învăţământului superior, asigurarea calităţii sau încadrarea calificărilor) dar şi în iniţiative naţionale privind educaţia superioară şi anti-corupţia. Vezi lista articolelor publicate de Daniela Alexe.
Diana-Alexandra Benea a absolvit două specializări în cadrul Universității din București, Științe Politice în Limba Engleză, respectiv Limbi și Literaturi Străine. În timpul studiilor de licență și-a cultivat interesul pentru domeniul antropologiei în timpul unei burse Erasmus la Universitatea Paul Valéry din Montpellier, Franța. Diana a absolvit două masterate, în Relații Internaționale la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București și în Managementul Crizelor și Prevenirea Conflictelor la Universitatea Națională de Apărate „Carol I”. Între 2013 și 2014 a fost Asistent Comenius la Internationaler Bund, in Reutlingen, Gemania. În prezent, Diana este Monitoring and support specialist în cadrul companiei Accenture.
Dorin Coteț este absolvent al Universității “Dunărea de Jos” din Galați. În perioada studenției, a fost preocupat de latura sindicală a mișcării studențești din Galați, acolo unde a coordonat activitatea Ligii Studenților din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, timp de 4 ani, implicându-se în funcționarea Senatului, a Biroului de Senat și a Consiliului de Administrație al Universității. Totodată, a devenit expert evaluator al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, având derulate misiuni de evaluare pentru agenție, în cadrul unor universități private din România. În 2012 a coordonat Biroul de Orientare și Consiliere în Carieră din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, realizând proiecte, studii și evenimente privind orientarea și îndrumarea studenților și a elevilor în alegerea specializărilor adecvate. Începând cu anul 2013 asigură managementul pentru Casa de Cultură a Studenților Galați, aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.
Alin Filimon este specializat în domeniul managementului proiectelor. El a absolvit două specializări în Inginerie Electrică și un masterat în Managementul Proiectelor în limba engleză. De asemenea, deține diplome acreditate de manager de proiect, expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene și formator de formatori. Alin a activat ca student reprezentant, Președinte al Asociației Studenților din Universitatea Suceava și Secretar General al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, coordonând proiecte adresate studenților la nivel local și național. Până în prezent, Alin a facut parte din echipa de implementare a două proiecte naționale, finantate din fonduri structurale și derulate de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).
Diana Iftodi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Filosofie, specializarea Relaţii Publice şi Ştiinţe ale Comunicării, în cadrul Universităţii de Vest Timişoara, specializându-se în domeniul Comunicării Internaţionale în Olanda, prin intermediul unei burse Erasmus. În perioada studiilor a acumulat experiență profesională în management și consiliere educațională ca District Manager pentru Hakes International. Preocupările şi interesul pentru domeniul ştiinţelor sociale au motivat-o să obţina o bursă de masterat în Antropologie Culturală şi Socială în Olanda, în cadrul Universităţii Libere din Amsterdam, unde s-a specializat pe America Latină şi tematica mişcarilor sociale. Ulterior a urmat cursurile de Master in Productie Multimedia si Audio-video in cadrul Facultatii de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea București. În prezent este interesată de domeniul antropologiei culturale, al politicilor publice, dar şi în domeniul comunicării, cel al implicării civice şi politice şi cel al studiilor legislative.
Cristian Panțir, originar din Timișoara, și-a definitivat studiile la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științele Comunicării, specializare Jurnalism. A fost implicat activ în Organizația Studenților din Universitatea de Vest (OSUT) din Timișoara și în Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).
Activitatea sa în OSUT a debutat în 2005, iar în intervalul 2010-2011 a deținut functia de Președinte. În cadrul ANOSR a derulat un mandat de Vicepreședinte Relații interne.
În prezent este Marketing Manager la Adecco Romania și își desfășoară activitatea din București.
Cristi Popescu este expert în zona de asigurare a calității, învățământ centrat pe student, internaționalizare și echitate în învățământul superior. A fost unul dintre liderii European Students` Union (ESU) în 2015-2016, organizația umbrelă care reprezintă studenții din Europa, fiind responsabil de implementarea de proiecte, realizarea de studii, analize sau sesiuni de formare pentru studenți acoperind diferite linii de acțiune ale Procesului Bologna. A activat și în mișcarea studențească din România, fiind președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) în mandatul 2014-2015, unde a coordonat diverse campanii si proiecte educaționale (6% pentru Educație, Bologna în Universități, Gala Profesorului Bologna, Forumul Organizațiilor Studențești din România), a realizat studii și a reprezentat studenții în diferite structuri instituționale. A făcut parte din Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) în perioada 2013-2015 și a participat la diverse evaluări externe de asigurare a calității la nivel național și internațional. A fost colaborator al Societății Academice din România într-un proiect legat de discriminarea din învățământul superior, iar în prezent face parte din grupul ESU de studenți experți în domeniul asigurării calității.
Cristina Ramona Fiț – este expert politici publice in educatie in cadrul Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) specializata pe politici de internationalizare a invatamantului superior si implementare a Procesului Bologna. Co-autoare de studii si articole privind internationalizarea educatiei, echitatea si Procesul Bologna in Romania. In trecut a fost Vicepresedinta a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania. Are o experienta de peste 9 ani ca Expert si PR Manager in domenii precum drepturile omului, femeilor, minoritatilor si grupurilor etnice. Absolventa a Universitatii de Vest din Timisoara si a Institutului Diplomatic Roman. In prezent este studenta doctoranda in domeniul stiinte politice, relatii internationale in cadrul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative, Bucuresti.
Vlad Petcu este expert în zona de accesare de finanțări & management de proiect și deține expertiză în educație terțiară și tranziția studenților spre piața muncii. A fost consilier al Rectorului Universității de Vest din Timișoara, membru al Secretariatului Bologna, manager de proiect și director al Centrului de Consiliere Psihologică și Orientare în carieră din cadrul UVT. În ultimii șase ani a atras și a gestionat alături de echipa sa fonduri de peste 30 de milioane de lei prin care a crescut șansele de angajare a peste 7.000 de studenți din România. Este licențiat în informatică, pentru ca ulterior să-și schimbe punctul de interes, trecând în zona economiei. Astfel, a absolvit două programe masterale: Managementul Dezvoltării Regionale și European Master in Consumer Affairs. Este trainer și manager de proiect acreditat și este un susținător al complementarității între educația formala și cea non-formală.
Andreea Petruț este expert în politici educaţionale în cadrul Societăţii Academice din România, specializată în promovarea politicilor de integritate, echitate şi acces şi participarea la luarea de deciziilor în învăţământul superior. Absolventă a specializării Ştiinţe Politice din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi a masteratului de Managementul Organizaţiilor Politice din cadrul aceleiaşi facultăţi, a ocupat în trecut funcţiile de Vicepreşedinte Educaţional al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Preşedinte al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai. În prezent este una dintre persoanele responsabile de coordonarea Coaliţiei pentru Universităţi Curate, precum şi contributor editor al platformei România Curată, fiind de asemenea implicată în proiecte care promovează egalitatea de şanse în sistemul educaţional şi societate.
Robert Santa și-a finalizat recent studiile într-un program masteral al University College of London în domeniul învățării pe tot parcursul vieții si este expert colaborator în cadrul Unității Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).
A fost activ în mișcarea studențească la nivel local (în Timișoara), național și european și a coordonat publicații ale European Students Union, inclusiv studiul privind impactul Procesului Bologna ”Bologna With Student Eyes”, în anul 2010. Între 2011 și 2013 s-a ocupat de relația cu mediul universitar în cadrul Adecco Resurse Umane.
Melinda Szabo a absolvit studiile de masterat în managementul educațional în cadrul Universității Babeș-Bolyai din România (2008-2010) și și-a completat diploma cu studii în științe politice la Universitatea Liberă din Bruxelles.
Începând cu martie 2013, aceasta lucrează pentru Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior, ca ofițer de proiecte. Melinda a lucrat anterior în unitatea Unitatea oficială de Corespondență a Direcției Generale pentru Președinție în Parlamentul European (2012-2013) și pentru Secretariatul grupului Follow-up Bologna în cadrul Ministerului român (2010-2012)fiind responsabilă de furnizarea de sprijin administrativ, operațional și de politică pentru activitățile grupurilor de lucru și a rețelelor (în special ale Grupulului de lucru pentru Dimensiunea Socială și ale rețelei de experți privind sprijinirea studenților în Europa).
Experiența sa profesională include contribuția la implementarea a trei Opinii de țară sub învățare reciprocă pentru proiectul Dimensiunea socială (PL4SD) și ca un expert de asigurare a calității în cadrul Centrului de Asigurare a Calității la Universitatea Babeș-Bolyai (2008-2010). Vezi lista articolelor publicate de Melinda Szabo.