Media

Centrul pentru Politici Educaționale și Consiliul Tineretului din România au organizat evenimente de consultare și dezbatere pentru constituirea unor fonduri de tineret la nivelul județelor Galați și Brăila

Reprezentanţii Primăriei Galaţi au anunţat, în sesiunea de consultare organizată în cadrul proiectului „Tineri pentru democraţie: transparenţă şi bună guvernare în alocarea şi gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităţilor locale”, că vor demara discuţiile cu organizaţiile de tineret în vederea punerii în aplicare a prevederilor legii tinerilor, referitoare la alocarea de fonduri pentru activităţi de tineret şi înfiinţarea unui consiliu consultativ.
La evenimentul organizat de Centrul pentru Politici Educaţionale (CPEdu), Consiliul Tineretului din România (CTR) şi Societatea Academică din România au participat aproximativ 50 de tineri din 10 organizaţii de tineret, precum şi reprezentanţi ai Primăriei Galaţi, ai direcţiilor judeţene pentru sport şi tineret din Galaţi şi Brăila, Casei de Cultură a Studenţilor şi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

 


InfoCPEdu – Meditații gratuite pentru bacalaureat organizate de universități

Un număr tot mai mare de universități oferă cursuri gratuite pentru pregătirea examenului de bacalaureat, dar și a celui de admitere la facultate. În 2016, nouă universități din țară au avut această inițiativă.

”Este un demers benefic atât pentru elevi, cât și pentru universități”, explică, într-un interviu la RFI, Daniela Alexe, presedintele asociației Centrul pentru Politici Educaționale: ”Dat fiind faptul că numărul de studenți a scăzut la jumătate din 2008 până în prezent, universitățile au demarat o serie de activități precum oferirea de cursuri gratuite pentru a-i ajuta pe elevi să treacă examenul de Bacalaureat”


 

Conferința națională “Rolul autorităților locale în reformarea învățamântului românesc”

În data de 25 februarie 2016, Asociația Elevilor din Constanța a organizat, în Sala Senatului Universității “Ovidius”, Conferința națională “Rolul autorităților locale în reformarea învățamântului românesc”.

La conferință au luat parte reprezentanți ai elevilor, societății civile, sindicatelor din educație, mediului academic, cadre didactice, experți în educație, precum și reprezentanți ai Președintelui României, Guvernului, Parlamentului și ai comunităților locale.

Reprezentanții Centrului pentru Politici Educaționale au moderat discuțiile din cadrul panel-ului cu tema “Implicarea autorităților locale în respectarea accesului liber la educație și reducerea abandonului școlar”.


Mai multe autorități locale au constituit pentru prima dată un fond destinat activităților de tineret, așa cum prevede Legea 350/2006, Legea Tinerilor, în urma acțiunilor din cadrul proiectului “Tineri pentru democrație: transparență și bună guvernare în alocarea și gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autorităților locale”


Ministerul Tineretului și Sportului le cere prefecților să asigure respectarea Legii Tinerilor în teritoriu!

Tinerii și organizațiile de tineret ar putea beneficia de o creștere considerabilă a susținerii lor la nivel local, după ce Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), prin Secretarul de Stat Andrei Popescu, a transmis o adresă oficială prin care le-a cerut prefecților să se asigure că primăriile reședință de județ și consiliile județene constituie fondul destinat activităților de tineret, în acord cu prevederile Legii Tinerilor nr. 350/2006. Inițiativa vine ca urmare a lansării „Diagnozei privind utilizarea și alocarea fondurilor publice destinate tinerilor”, lansată de Centrul pentru Politici Educaționale (CPEdu), Consiliul Tineretului din România (CTR) și Societatea Academică din România (SAR) la sfârșitul lunii Octombrie, precum și a demersurilor ulterioare făcute de CTR în raport cu MTS.

Preluări:


 

Mai multă transparență privind fondurile publice de tineret

14 mai, 2015

header site

Comunicat de presă


Perspective în sistemul de educație – Conferința Națională “Educația – cunoaștere și vocație”

31 august 2015

Conferinta site

Comunicat de presă

Centrul pentru Politici Educationale

Centrul pentru Politici Educationale